Pauler utca 5. (a posta mellett)
Szerda-Péntek: nyitva 12-21 h
Termékeink
Mindig arra törekszünk, hogy házi termékeink a legigényesebb vásárlói ízlésnek is megfeleljenek. Házi termékeink nagyon gazdag ízharmóniát foglalnak magukban, az eredmény pedig kiemelt figyelemmel jár.
A Nagymama Házi Boltja az első kerületben, a vidéki kis hangulatával nagyon jól illeszkedik a belváros dinamikus, fejlődő, vonzó, innovatív képéhez. A város egyik legnépszerűbb kis öröksége, amely megfelelő tartalommal, hangulattal tölti meg a városi emberek egyhangú, szürke, rohanó, ingerült hétköznapjait.
Minden házi termékünk egyedülálló élményt nyújt, mert az alapanyagok kiválóságáról a tulajdonos személyesen lelkiismeretesen gondoskodik. Épp ezért vesszük rendkívül komolyan a munkánkat, mert jól tudjuk, hogy ezzel a hozzáállássa biztosan sikerül élménnyé varázsolnunk vásárlóink igényeit.
Olívák, töltött és sült paprikák
A nálunk megtalálható antipaszták az olajbogyók, az olajos rákok, töltött paprikák, félszáraz és száraz paradicsomok, kecskesajttal töltött paprikák.
Feltehetik a jogos kérdést, hogy ezt is a Nagymama készíti-e?
A nagy részét nem, de a kecskesajttal töltött pepperoni paprikát, az alma paprikát és a cseresznypaprikákat igen.
Ez teljesen kézi munka, de megéri, mert nagyon finomak.
Házi és import sajtjaink
Sajtjaink kiváló, magas, tiszta minőséget képviselnek.
NEM tartalmaznak adalékanyagokat, mesterséges színezékeket!
A házi kézműves sajtjaink igazi házi tejből készülnek, tiszta környezetből származnak.
NEM növényi zsíradékból készülnek.
Nagyon jó szívvel ajánljuk őket, mert pontosan tudjuk, hogy ezek a házi termékeink szívvel-lélekkel készülnek, és csodálatosak.
Nagyon keresettek a natúr, zölfűszeres, provence-i fűszeres és camembert kecskesajtok, juhsajtok.
Állataink kiváló közérzetét kitűnő bánásmód és egészséges táplálkozás biztosítja.
A kecske és a juh, ezek az állatok is természetes módon, állatbarát tartási körülmények között vannak tartva, nevelve.
Kecskéink és juhaink egész évben a szabad ég alatt tartózkodnak.
Tavasztól őszig tiszta legelőn füvet legelnek, télen zömében szénát és szalmát kapnak.
Kiegészítésképpen tiszta, bíró takarmányokat is kapnak.
Házi lihahagymás, medvehagymás, chilis, natúr, fokhagymás, és paprikás parenyica sajtjainkat akácfával, bükkfával és cseresznyefával füstöljük fel, kizárólag hagyományos módon.
Kedvenc import sajtjaink: Morbier, Murol, Emmentali, Mimolette, Münster, Neufchátel, La Roulé, Le Brin, Laruns, Langress.
Továbbá: Fourme D'Ambert, Dauphin, Livaret, Pavé D'Affinois, Pérail, Pont L'Evéque, Rigotte, Sancerre, Reblechon, Brie Saint-Albrami, Saint-Agur, Saint-Nectoire, Tamie.
Olasz sajtok: Gorgonzola, Grana Padano, Provolone, Raschera.
Valamint még számtalan olasz sajt.
Angol sajtok: Silton, Basign, Cheshire, Double Worcester.
Valamint egyéb angol sajtok.
Csodálatos friss házi krémjeink
Friss házi krémjeink szívvel-lélekkel készülnek nap mint nap. Tiszta, friss, gondosan előkészített alapanyagokból.
NEM használunk a krém készítésnél sem tartósítószereket, adalékanyagokat, ízfokózókat, vagy bármi más élelmiszeripari mérgeket vagy vegyszereket.
Termékeink frissessége számunkra igazi szívügy. Ezért elkötelezett hívei vagyunk annak, hogy a vásárlóink mindig azt a megszokott magas minőséget kapják tőlünk, amit a több mint 20 év alatt megszokhattak már.
A vargánya és rókagomba krémünk, frissen szedett vargányából és rókagombából készülnek.
A tojás krémünk igazi házi tojásból készül és nem tojásporból.
Az avokádó krémünk igazi friss avókádóból készül.
A lazac krémünk friss füstölt lazacból készül.
A tonhal krémünk friss Rio de Maré tonhalból készül.
A libatepertő krémünk frissen kisült, igazi házi libatepertőből készül.
A mangalica krémünk friss, igazi házi mangalica tepertőből készül.
A parajos feta krémünk friss parajból (spenótból) készül és 100% igazi görög fetasajtból.
A padlizsán krémünk friss padlizsánból készül, kemencében, fokhagymában átsütve. Mindig csak nyári padlizsánból készül , amelyet jól megsütünk fokhagymával kemencében és olíva olajjal eltesszük télire.
Az olíva krémünk tíz fajta olívából készül.
A zakuszkánk csodálatos zöldségekből (bab, paradicsom, fokhagyma, vöröshagyma, sárgarépa és még nagyon sok finom zöldség) készül.
A hátszín krémünk frissen pácolt marha hátszínből készül.
Még sorolhatnám csodálatos igazi házi krémjeinket:
Házi tehén körözött és juh körözött
Házi tojás saláta
Házi burgonya saláta
Házi pestó
Házi tormáscsülök krém
Friss házi vajunk
Házi vajunk 100%-ban tiszta házi tejszínből készül. NEM tartalmaz adalékanyagokat, színezékeket, tartósító szereket és egyéb EEEEE ipari mérgeket!
Házilag készült vajunk nem csak ízében, hanem természetes összetevőiben is eltér attól a vajtól, amit a boltokban vásárolhatnak meg az emberek. A boltokban kapható vaj nagy mennyiségben tartalmaz mérgeket, és mű, egészségtelen növényi eredetű rossz transzzsírokat. Ezek bizonyítottan rákkeltőek és teljesen tönkreteszik az ember szervezetét.
Igazi vajunk tejszínből készül, mely a házi tej tetején található, és amit nagy igyekezettel fölözünk le, és verünk fel kézzel, illetve mixer segítségével.
Frissen sütött házi tepertőink
Frissen sütött házi liba tepertőink, kacsa tepertőink, sertés tepertőink és mangalica tepertőink mindig saját bontásunkból kerülnek, mint friss testháj, lesütésre, gondos átválogatás után.
Házi liba és kacsa és sertés zsírunk 100%-ban tiszta minőség. NEM tartalmaznak tejet és egyéb adalékanyagokat, ízfokozókat.
Felkockázása után semmit nem adunk hozzá a frissen kibontott, letisztított és átválogatott testhájhoz, csak beletesszük az egyik hatalmas, tepertős sütőfazekunkba, és szép lassan elkezdjük kisütni takarékon, folyamatos, állandó keverés mellett. Mennyei tiszta, igazi házi finomság!
Házi pástétomok
Csodálatos házi kacsamáj és libamáj pástétomaink mindig kizárólag tiszta alapanyagokból készülnek.
NEM tartalmaznak adalékanyagokat és egyéb mesterséges színezékeket, tartósítószereket.
80%-ban tiszta kacsamájat és libamájat tartalmaznak, 20%-ban kacsazsírt, libazsírt, és sót, borsot, hagymát, fokhagymát.
A pástétomaink minden héten frissen készülnek, hogy a vásárlóink mindig kifogástalan magas minőséggel találkozzanak.
Szívügyünk a legjobbat nyújtani.
Így vásárlóink mindig hatalmas elégedettséggel távoznak tőlünk, mert megbíznak a magas, tiszta, házi minőségben.
Friss házi réteseink
Ezeket a házi finomságokat gondos kezek készítik, nap mint nap.
Igyekszünk a tudásunk legjavát beleadni.A házi süteményeink egyik titka a pontos receptúra betartásán túl, hogy azok szeretettel készülnek, ekkor garantált a siker!
Házi meggyes rétesünk
Házi tökös-mákos rétesünk
Házi meggyes-mákos rétesünk
Házi almás rétesünk
Házi túrós rétesünk
Friss házi süteményeink
Mindenki jól tudja, hogy az igazi házi készítésű finomságoknak nincsen párja. Mi azt valljuk, hogy a minőségi hozzávalók felhasználásával a sütés örömmé válik.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a minőség csak úgy érhető el, ha minőségi tudás, az idő és energia ráfordítása mellett az összetevők, hozzávalók is a lehető legjobb minőségűek.
A rossz alapanyagokból nem lesz extra étel. A minőségi hozzávaló nem csakízbeli vagy állagbeli minőséget eredményez, hanem nyilvánvalóan sokkal egészségesebb étel, sütemény is, mint a silányabb változatok.
Íz és látvány találkozása a titka az igazi, minőségi házi süteményeknek. A jó sütemény a minőségi hozzávalókon múlik. A liszt, a tej, a tojás, és a vaj minősége az, ami megalapozza a későbbi ízélményt.
Minden édességünk hagyományos módon, házi tej, házi tejszín, házi vaj, házi tojás és minőségi I.osztályú liszt felhasználásával készül. Állati eredetű tejterméket használunk, valódi házi tejet, valódi igazi házi vajat, és valódi igazi házi tejszínt.
Jól tudjuk, hogy az olcsóbb ár nem garancia a minőségre. Mi, A Nagymama Házi Boltja több mint 20 éve abban hiszünk, hogy látványnak találkoznia kell az ízélménnyel.
Házi mézes krémes
Házi zserbó
Házi meggyes pite
Házi sajtosroló
Házi sós, köményes, sajtos rudacskák (ropik)
Házi linzer
Házi sajtosrúd
Házi szilvás papucs
Házi pogácsák (tepertős, sajtos, burgonyás, medvehagymás)
Házi csokis narancshéj
Házi moscwoer
Házi kalács
Házi bejglik: mákos, diós, gesztenyés, szilvás
Házi pozsonyi kiflik: diós, mákos, szilvás
Szezonális süteményeink
Friss házi tanyasi csirke és egyéb frissen vágott nyers húsaink
Minden nap hajnal 2:00-kor kopasztják fel nekünk a saját kopasztó asszonykáink a saját, rideg (szabadtartásból származó) nevelt csirkéinket!
Amikor hajnalban a saját autónk felhozza az egész frissen kopasztott csirkéinket, azonnal megkezdjük az egész csirkék felbontását.
Nálunk NEM idegen bontásból érkezik a mell, a comb, a szárny stb. Itt minden alkatrész SAJÁT bontásunkból kerül ki a hűtővitrinbe.
A vásárlóink egy szabadtartásban, természetes táplálékon nevelt, tiszta és megbízható környezetből származó igazi tanyasi csirkével találkozhatnak.
NEM 20 napos, ketrecben tartott, kínzott állatokról beszélünk, akiket ipari szójával, halliszttel és génmodósított, hormonkezelt tápokkal etetnek! Ezek a csirkék 80-120 nap között kerülnek levágásra!
Fő táplálékuk a kukorica, búza, árpa és köles és természetesen rengeteg zöld. Természetesen NEM antibiotikomozzuk az ívóvízüket, mert ezek nem beteg állatok.
Természetes táplálékon nevelkednek, megfelelő körülmények között, ezért húsuk egészséges, rostos, ízletes. Az ipari csirkék húsa sajnos még vizet is tartalmaz, mert azok beinjekciózottak! Ezek a csirkék NEM vizesek.
A mi csirkénk húsa a mozgástól, a friss levegőtől, a természetes tápláléktól és a lassú növekedéstől lesz kivételesen finom és egészséges.
20 éve kizárólag csak evvel a megbízható, tiszta, magas minőséggel tudtunk megmaradni!
A baromfihúsok: csirke, kacsa, liba, tyúk, gyöngytyúk, pulyka az összes esszenciális aminosav gazdag forrásai.
Hízott kacsáink, libáink, pulykáink NEM ketrecben tartottak, száraz almon pihennek.
Állandó tiszta ívóvízről gondoskodunk számukra, mert ez nagyon fontos! A kiskacsákat a tyúkokkal és a pulykakotlóval neveljük fel.
A kiskacsákat és a többi hízott baromfit kicsi korban pépes tiszta ételekkel etetjük. A keverékükbe az első héten főtt tojást adunk, utána kukorica, árpa, köles, búza és zöldségek kerülnek. Naponta 5-6 szor etetjük őket.
NEM antibiotikumozottak, NEM hormon-, és génkezeltek. Tiszta és megbízható környezetből származnak!
Elsőrangú nyers libamájunk és kacsamájunk és libatesthájunk titka, hogy hízott kacsáink, libáink NEM ketrecben tartottak, száraz almon pihennek.
NEM antibiotikumozottak, NEM hormon-, és génkezeltek.
Tiszta és megbízható környezetből származnak!
Friss nyers vörös húsaink a marha, sertés és a borjú. A legfontosabb, hogy állatainknak mindig jó konfortérzete legyen.
Ezért a marháink és sertéseink a természettel kialakított harmonikus viszonyban nevelődnek.
Tudatosan, a természeti értékeket védve tartjuk, neveljük az állatainkat.
Biztosítjuk állataink számára a legjobb körülményeket, így érjük el a tenyésztés során a magas minőségű termékeket.
Kizárólag húsmarhákat tartunk, NEM tejelő szarvasmarhákat kínálunk a vásárlóinknak.
Csirke, marha, és sertés húsainkat frissen daráljuk.
Sült, hízott, házi libamáj
Zamatos igazi sült libamájunknak nincsen párja.
Minden nap friss, igazi házi bontásainkból veszünk ki a mennyei csodálatos sülteknek való, nagyon jó minőségű alapanyagokat.
Hogy aztán frissen lesüthessük az ízletes, igazi házi sült ropogós finomságainkat.
Füstölt-pácolt hízott libamáj
Frissen sült házi zsírok
A Nagymama Házi Boltjában kizárólag házi zsírokat: liba, kacsa, fehér sertés és mangalica zsírt tartunk, amiket mi készítünk és poharazunk ki kb. félkilós kiszerelésbe. NINCS benne adalékanyag, szinezőanyag, egyéb térfogatnövelő.
A receptünk egyszerű: csináld úgy, ahogy a Nagymamától láttad!
Házi főtt sonkáink és hozzá frissen reszelt tormánk
A házi igazi füstölt sonkáink NEM gyorspácoltak, NEM génkezeltek, NEM beinjekciózottak!
Ezek a sonkák 4 hétig állnak sóban, utána 4 hétig pácolódnak fokhagymás, hagymás, fűszeres pácban, és utána 14 napig folyamatosan hagyományos füstöléssel (NEM műfüsttel) felfüstöljük őket cseresznyefával, akácfával, bükkfával. Utána az érlelő kamránkban pihennek közel 3 hétig.
Utána, amikor megfőzzük a házi sonkáinkat, előtte 1 éjszakára hideg vízbe tesszük kiáztatni, hogy ne legyen annyira sós, majd utána jó sok fokhagymával, vöröshagymával lassú tűzön 3-4 óra alatt megfőzzük őket.
Ezek az igazi házi sonkáink közel majdnem 3 hónapig készülnek. Ezért annyira finomak, mert betartjuk, amit a régi öregek mindig tudtak, hogy a minőségi munkához idő kell.
Kedves Vásárlóinknak egész évben kínáljuk mennyei, csodálatos igazi házi főtt sonkáinkat, frissen reszelt házi tormával.
Úgy gondoljuk itt a Nagymama házi Boltjában, hogy a tiszta állattartás, tiszta élelmiszer, testi egészséget és lelki gyarapodást eredményez!
Ezért tartjuk mindig szem előtt a régi öregek igaz mondását, amit mi is igaznak gondolunk, hogy AMIT MEGESZEL, MEGISZOL AZ LESZEL TE!
Házi frissensültek
A ropogósra pirult bőr, és az alatti megbúvó szaftos, omlós hús jelzi, hogy tökéleteset alkottunk.
Sült kacsamell
Sült kacsacomb
Sült libamell
Sült libacomb
Sült csirkemell
Sült szűzérme
Sült oldalas
Sült karaj
Sült tarja és egyéb sültek
Házi disznósajt
Házi főtt, füstölt, paprikás marhanyelv
Házi szalonnáink
Füstölt és pácolt házi szalonnáink között megtalálható a
Házi paprikás erdélyi szalonna
Házi fokhagymás erdélyi szalonna
Házi pácolt sült erdélyi szalonna
Házi kolozsvári szalonna
Házi füstölt mangalica szalonna
Házi sült császár szalonna
Házi csécsi szalonna
Minden termékünk hagyományos eljárással, adalék mentesen készül az ország legjobb családi gazdaságaiban.
Kizárólag magyar termékek!
Házi kenőmájas
Házi szürkemarha májasunk és mangalica kenőmájasunk hagyományos eljárással, adalék mentesen készült magyar termék.
Házi füstölt áruk
Házi füstölt nyers szívsonka
Házi füstölt nyers kötözött sonkák
Házi füstölt nyers tarják
Házi angolszalonnák
Mi máshonnan nem hozzunk füstölt árut, csak barátainktól, akik kis családi vállalkozásukban nem kímélve magukat, még a fokhagymát is maguk pucolják, nem előre feldolgozottat használnak.
Kizárólagosan magyar alapanyagokkal dolgoznak. Ezért tudunk velük azonosulni és ezért szeretjük őket.
Házi szalámik és házi kolbászok
Minden házi szalámink fissen töltött és hagyományos úton füstölt.
Szalámik: mangalica, szürkemarha, sertés, marha+kacsa vegyes szalámi
Kolbászok: sertés, mangalica, liba, szarvas, valamint grill kolbászok
Minden házi kolbászunk fissen töltött és hagyományos úton füstölt.
Friss, házi zöldségek, gyümölcsök
Igyekszünk gondosan ápolt kertekből tavasztól-őszig beszerezni a lelkiismeretesen elültetett zöldségeket, gyümölcsöket.
Szinte minden nyáron kis kertekből és gyümölcsösökből jön hozzánk az újhagyma, paradicsom, paprika, saláta, uborka, retek, cseresznye, málna, ribizli, meggy, alma és még sok minden finomság.
Ezzel is próbáljuk azokat a kisnyugdíjasokat segíteni, akiknek még 70 évesen is gondoskodniuk kell magukról.
Igazából jó érzés, hogy segíthetünk rajtuk, evvel is a kis gazdálkodókat segítve a nagy multikkal szemben, akik sokszor csak kizsákmányolják őket.
Friss, házi tejtermékek
Kínálatunkat az alábbi termékekkel bővítettük:
Friss házi tehéntej és kecsketej
Friss házi tejföl és túró
Friss házi juhtúró
Friss házi natúr kecskejoghurt
Friss házi natúr joghurt
Friss házi áfonyás joghurt
Friss házi málnás joghurt
Friss házi tejszín
Friss házi kecskesajtok
Friss házi kecske és tehén gomolya (natúr, lilahagymás, zöldhagymás)
Friss házi orda
Friss házi vaj
Pauler utca 5. (a posta mellett)
Szerda-Péntek: nyitva 12-21 h