Kezdőlap Rólunk Híreink Szolgáltatásaink Termékeink Galéria Üzleteink

Termékeink

Antipaszták, pástétomok

A nálunk megtalálható antipaszták az olajbogyók, az olajos rákok, töltött paprikák, paradicsomok (félszáraz, száraz), kecskesajttal töltött paprikák.

Feltehetik a jogos kérdést, hogy ezt is a Nagymama készíti-e? A nagy részét nem, de a kecskesajttal töltött pepperoni paprikát, az alma paprikát és a cseresznypaprikákat igen. Ez teljesen kézi munka, de megéri, mert nagyon finomak. Vannak házi kacsamáj, libamáj pástétomaink, különböző izesítésekke,l még vargányás is. Vannak olyan pástétomaink, amik konyakkal vannak finomítva, de vannak teljesen natúr pástétomok is.

Érdemes megkóstolni őket!

Friss, házi sajtok és francia sajtok

A Nagymama Házi Boltjában nagyon széles kínáltaban kaphatóak házi készítésű magyar, francia, spanyol, belga és holland sajtok.

Talán kiemelkedő sajtunk a házi kecskesajt különböző ízesítéssekkel (lilahagymás, fokhagymás, medvehagymás, chili paprikás, diós-fokhagymás, póréhagymás, natúr). A házi sajtjaink nem tartalmaznak adalékanyagokat, színezőanyagokat, egyéb térfogatnövelő szereket.

A francia sajtok széles választékát egyenesen a francia sajtpiacról hozzák hozzánk. Megkóstolni és összeírni a világ sajtjait lehetetlen, bár végtelenül kellemes feladat lenne. A francia sajtok megőrizték egyéni karakterüket, mert hagyták, hogy a természet szeszélyei az emberi találékonysággal karöltve diktálják a sajtok típusát, méretét, végső zamatát.

Pár kedvenc sajtunk:
Morbier, Murol, Emmentali, Mimolette, Münster, Neufchátel, La Roulé, Le Brin, Laruns, Langress, Fourme D'Ambert, Dauphin, Livaret, Pavé D'Affinois, Pérail, Pont L'Evéque, Rigotte, Sancerre, Reblechon, Brie Saint-Albrami, Saint-Agur, Saint-Nectoire, Tamie

Olasz sajtok:
Gorgonzola, Grana Padano, Provolone, Raschera stb.

Angol sajtok:
Silton, Basign, Cheshire, Double Worcester, stb.

Friss, házi tanyasi csirke és nyers vörös húsok

Az igai, házi tanyasi csirke nekünk nem csak név, hanem hitvallás. A nálunk vásárolt csirke nem génkezelt, nem antibiotikumozott, nem ketreces tartású, NEM halliszttel etetett, és nem hormonkezelt.

A kis tanyáról minden nap frissen érkezik a csirke, egészben (kizsigerelve). A bontást mi magunk végezzük, ezáltal biztosítva, hogy az "alkatrészek" is a tanyasi csirkénktől származnak.

Ezen kívül még megtalálhatók nálunk a különböző szárnyasok (kacsa, liba, tyúk, pulyka, gyöngytyúk) mellett a házi tartásból származó marhahús és sertéshús is.

Tudjuk, hogy az állatokkal való bánásmód megmutatkozik az állatok húsában is. Végül is tisztelettel tartozunk ezeknek az állatoknak, akik táplálnak minket és azért élnek, hogy bennünket, embereket szolgálhassanak.

Friss, házi zöldségek, gyümölcsök

Igyekszünk gondosan ápolt kertekből tavasztól-őszig beszerezni a lelkiismeretesen elültetett zöldségeket, gyümölcsöket. Szinte minden nyáron kis kertekből jön hozzánk az újhagyma, paradicsom, paprika, saláta, uborka, retek, cseresznye, málna, ribizli, meggy, alma és még sok minden finomság.

Ezzel is próbáljuk azokat a kisnyugdíjasokat segíteni, akiknek még 70 évesen is gondoskodniuk kell magukról. Igazából jó érzés, hogy segíthetünk rajtuk, evvel is a kisgazdálkodókat segítve a nagy multikkal szemben akik sokszor csak kizsákmányolják őket.

Friss, házi savanyúság

A friss, házi savanyúságot mi is szoktuk készíteni, pl. a kovászos uborkát, csalamádét (frissen vágott zöldségekből). A többi savanyúságokat, mint például a savanyúkáposztát, gyöngyhagymát, almapaprikát, csemegeuborkát, céklát, ecetes fokhagymát Vecsésről hozzuk fel a kis boltunkba egy olyan családtól, aki hisz abban, hogy csak kiváló alapanyagokból érdemes bármit is készíteni. Tudtunk velünk azonosulni, azonban nekik sem egyszerű, mivel ők is küzdenek azért, hogy talpon tudjanak maradni.

Friss, házi tejtermékek, házi tej

Hát igen! Ez a termékcsoport mindig is nagyon közel állt a szívemhez. A friss, házi tejtermékeket ugyancsak vidékről szerezzük be. Amikor kb. 10 évvel ezelőtt elképzeltem, hogy egyszer majd egy házi tejboltot csinálunk, álmomban nem gondoltam volna, hogy milyen nehéz lesz megtalálni azokat a kisgazdákat, akiktől igazi friss tejet tudunk majd beszerezni. Sajnos nagyon kevés családi tejgazdaság maradt mára.

A minőségi tej első és legfontosabb alappillére az állattartás. A szarvasmarha igen is legelhet, nem kell bezárva élnie természetes környetetétől megfosztva napfény nélküli istállóban, hanem reggeltől estig kedvteléseinek élhet, a legelésnek, ami elegedhetetlen a jó, zamatos házi tejhez.

A Házi Tej:
A házi tejünket minden nap frissen hozzák, amely friss fejésből származik. Ez "nyers" tej, nem pasztőrizált, nincs hozzáadva adalékanyag, víz vagy térfogatnövelő anyag. Ez maga a natúr tej.

A házi tejből készült a friss házi tejszín (amit tényleg fel lehet verni), házi joghurt (málnás, epres, kajszis, áfonyás). Természetesen ezek sem tartalmaznak tartósítószereket, színező anyagokat, génkezelt módosított anyagokkat. Vannak házi körözöttjeink (csípős, édes), ezek igazi juhtúróból készülnek, házi vaj, ami 82%-os, és házilag készült fűszerkrémjeink (zöldfűszeres, chilis, csípős, hagymás, fokhagymás stb.), ezeket friss joghurtkrémből készítjük.

Friss, tanyasi tojásból, kézzel készített tészták

A tésztákat mi magunk is nagyon szeretjük. De kizárólagosan a jó ízű tésztát, ami nem esik össze, nem ázik el. Tehát nem volt egyszerű megtalálni azt a hölgyet, aki a saját csirkéjeinek a tojásaiból készíti a friss házi tésztát. Nincs megsárgítva a tészta, nincs benne semmilyen adalékanyag, színező anyag vagy bármilyen tartósító anyag.

Szempont volt megint csak számunkra, hogy ne nagy multicég tésztáival ékeskedjünk, hanem ismételten egy családot támogassunk, aki leküzdve a mindennapok problémáit vállalja, hogy kizárólag a saját kertjében tojó csirkék tojását felhasználva, és kizárólag ebből a házi tojásból készít tésztát.

Érdemes megkóstolni ez a minőséget. Amit mi nagyon szeretünk pl. a házi, kézzel gyártott csigatészta.

Frissen készített lekvárok, szörpök

A Nagymama házi boltjában az összes lekvárt saját kezűleg készítettem. Meguntam, hogy ha házi lekvárt szeretnék enni vagy a Nagymama boltban tartani, nem tudok igazi lekvárt felkutatni.

Az üzemi lekvárok tele vannak adalékanyagokkal, ízfokozóval és cukorral, a gyümölcstartalma pedig 20% alatt van. Ezért döntöttem úgy, hogy elkészítem a saját levárjaimat 100% gyümölcsből, adalékanyagmentesen, a Nagymamám recepje alapján. Kóstolják meg, érdemes, az eper az eperből van (nem eper származék), gurulnak ki szinte az üvegekből, a sárgabarack az sárgabarack, és még sorolhatnám.

Ezekből nincs sok, mert nem nagyüzemi, de minden évben újra készítek. Ha elfogy, akkor utána már csak jövőre idézhetik fel újra ezt az élményt, amit ezek a lekvárok nyújtanak Önöknek, például egy frissen sütött piskóvál karöltve.

Frissen pácolt húsok grill partyhoz

A mi nyári különlegességeink a pácolt húsok. Ezeket a grill szezonra készítjuk nagy gondoskodással. Letisztítjuk őket, felszeleteljük, egyenként minden darabot befűszerezünk és olíva olajba helyezzük őket. Csirkemell filét, kacsamellett, pulykamellett, karajt, szűzérmét, tarját, hátszínt, bélszínt, és rostélyost.

A legnagyobb örömmel tölt el, amikor hétfő reggel álmosan egy hajnali beszerző körút után odaszalad hozzánk egy törzsvásárlónk és boldogan meséli milyen nagy sikert aratott a szombat esti családi grill party. Mi teljesen kijózanodunk az álmosságból és nagyra nyílt szemekkel hallgatjuk a meghitt családi grillvacsora beszámolóját. Örülünk, hogy egy picit részesei tudtunk lenni azzal, hogy mindenki élvezettel fogyasztotta el a finomságainkat. Ezért megérte a fáradtság.

Házi füstölésű paraszt áruk - a vidék igazi ízei

Talán a címe is jó a fejezetnek, amit adtam. A vidék ízei - van egy kis családi vállalkozás, akik személyes jó barátaink. A kapcsolatunk talán úgy jellemezhető, hogy jóban-rosszban. Át tudom érezni az elkeseredésüket, amit ma Magyarországon lehet érezni. Miért? Mert tudatosan bennünket is fojtogatnak. Ebben az országban multinak érdemes csak lenni, mert őket védik, és mindenféle kedvezménnyel támogatják. De most ebbe nem megyek bele. Inkább elmesélem Önöknek, hogy ez a család hogyan és mivel próbálja Önöket rajtunk keresztül kiszolgálni.

Hajnalban nagyon korán kezdenek hozzá a tepertősütéshez (sertés, mangalica, liba), hogy Önöknek nyitáskor már frissen tudjuk tálalni. A kolbászt, hurkát mindig frissen töltik és hagyományos úton füstölik. A házi erdélyi szalonnáik egyediek és fenségesek (paprikás, natúr, füstölt-pácolt, csécsi ). A disznósajtjuk igazi remekmű.

Öröm ezeket a finomságokat elhozni Önöknek és higgyjék el, hogy öröm az is hogy rajtunk keresztül egy ilyen dolgos házaspár még fenn tud maradni. Mi máshonnan nem hozzunk füstölt árut, csak a barátainktól, akik nem kímélve magukat, még a fokhagymát is maguk pucolják, nem előre feldolgozottat használnak. Kizárólagosan magyar alapanyagokkal dolgoznak. Ezért tudunk velük azonosulni és ezért szeretjük őket.

A kínálatunk:
házi májasok
házi szalonnák
házi disznósajtok
házi mangalica
kolbászok, tepertők, kocsonyák és még sok minden egyéb finomság

Házi kenyereink

A házi kenyereink mindig frissek. Mi nem tesszük ki az előző napi kenyeret, kiflit. Nem szeretünk azonban kidobni sem, ezért csak kisebb mennyiségben rendelünk. Igyekszünk, hogy mindennap elfogyjon a pékáru, ezért nincs nálunk dömping mennyiség.

Kenyereink mind egynapos kovásszal készülnek, adalék- és színezőanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak. A kenyereink típusai: Szatmári burgonyás, Nagymama kenyér, Tiroli rozs, Bécsi rozs, Tökmagos cipó, stb.

Amit azonban én nagyon sok szeretettel tudok Önöknek ajánlani, az a kiflink. Ez a kifli tejjel készül, nem tapad a szájpadlásunkhoz, nem porlik nem morzsálodik.

Ha elfogadják tőlem, miközben olvassák a weblapunkat, fogjanak egy házi kiflit és nyugodtan mártogassák bele a házi tejfölükbe. Egy olyan szövetséget fogunk kötni Kedves Olvasó, amit Ön és mi ismerünk, és ez a tejföl és a kifli barátsága. Az érzés visszaadhatatlan. Soha nem fogják elfelejteni a házi tejfölünkbe mártogatott házi kiflit.

Házi készítésü zsírjaink

A Nagymama Házi Boltjában kizárólag házi zsírokat (liba, kacsa, fehér sertés és mangalica) tartunk, amiket mi készítünk és poharazunk ki kb. félkilós kiszerelésbe. Nincs benne adalékanyag, szinezőanyag, egyéb térfogatnövelő.

A receptünk egyszerű: csináld úgy, ahogy a Nagymamától láttad!

Házi süteményeink

Süteményeink NEM gyorsfagyasztottak.

A házi süteményeink, réteseink kiváló és valódi alapanyagokból készülnek, a meggyes igazi meggyből, a túrós házi túróból, a moscauer nagyon finom belga csokival készül.

Igazi alapanyagokból nagy gondoskodással készül a többi édességünk és süteményünk is.

A mandulás marcipános rudacska csokiba mártva. A meggyes, a gesztenyés és a túros kifli, a pozsonyi diós és mákos kifli, és még sorolhatnám, de inkább nem teszem, mert ezeket a sütiket mindenkinek meg kell kóstolnia.

Nem tartalmaznak adalék-, sem egyéb mesterséges anyagokat.

Házi tojásunk

A házi tojásaink ellátott igazoló pecséttel rendelkeznek, hogy nem ketreces tartású hanem mélyalmos tyúktól származnak. Ez nekünk nagyon fontos. Fontos, hogy tojásaink kellemes illatúak, nincsenek benne sárgító vagy netán génmódosított vegyületek. Sajnos télen mindig egy kicsit kevesebb a tojás, de igyekszünk minden vásárlónkat megfelelően kiszolgálni, mert a megelégedett vásárló nagyon fontos a számunkra. Ezekből a tojásokból készülnek a házi készitésű tésztáink is.

Sültek

Ismét elérkeztünk egy olyan termékcsoporthoz, amit kizárólag csak szívvel, lélekkel lehet csinálni.

A vásárlóink kérésére Karácsony közeledtével minden évben sütöttünk friss hízott libamájat. A tapasztalatunk azonban azt mutatja, hogy egész évben van rá igény. Ezért most már rendszeresen egész évben kapható. Piritósra, lilahagymával tálalva fejedelmi csemege. Kapható nálunk teljesen házi készítésű füstölt libamáj, amely egy speciális pácban 2-3 hétig pácolódik, majd utána akácfával felfüstölik hagyományos módon. Elmondhatalan az az ízharmónia, amit akkor érez az ember, amikor megkóstolja, isteni.

Ezek mellett nagy sikere van a frissen sütött kacsamellnek, kacsacombnak, amely mielőtt megsütjük egy különleges, titkos eljáráson megy keresztül. Több órás munka de megéri, mert nagyon nagyon finom lesz.

Szoktunk fasírtot is készíteni (marhahúsból, sertéshúsból, pulykahúsból), házilag ízesítjük fokhagymával, petrezselyemmel és még sok finomsággal, hogy igazi Nagymama fasírozottja legyen.

A frissensülteket, rántott dolgokat, friss főzelékeinket mind a Nagymamámtól tanultam és ezt próbálom minden nap átadni a vásárlóinknak, jó szívvel.

 
A Nagymama Házi Boltja     Cím: 1011 Budapest, I. kerület, Pauler utca 5. (a Posta mellett)      Telefon: 36-1-202-73-93
Nyitvatartás Facebook oldalunk
Hétfő: zárva
Kedd-Péntek: 10-19 h
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva
Friss híreinket
és ajánlatainkat
kövesse folyamatosan itt:
A Nagymama Házi Boltja Facebook oldalán